وردپرس و جوملا سایتهای تولید محتوا و طراحی سایت که بر مبنای CMS هستند که تفاوت هایی با هم دارند. برای اینکه بدانید کدام یک از این CSM ها برای شما مناسب هستند ما اینجا هستیم تا با مقایسه در چهار مرحله به شما کمک کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشید. پس تا انتها با قاصدک سافت همراه باشید.
شابد برا شما مفید باشد:
- بهترین افزونههای فروشگاهی وردپرس
- مدیریت مشتریان شاکی
- معرفی برخی از اصطلاحات کامپیوتری
- اهمیت داشتن وب سایت برای کسب و کار
- راه اندازی سایت چگونه است؟
- طراحی وب سایت فوری رایگان
- ۲۰ روش تولید محتوا با کیفیت در وبسایت
- لیست قیمت طراحی سایت
مقایسه وردپرس با جوملا
تفاوت اساسی وردپرس و جوملا در این است که جوملا به عنوان CMS به معنای سرویس دهی به سایت های پرتال میباشد. در صورتی که وردپرس در اصل یک پلتفرم وبلاگ میباشد. اما در عصر کنونی هر دو این سایتها یعنی هم وردپرس و هم جوملا کاملا قادر هستند که هر نوع سایتی را اجرا و راه اندازی کنند. از لحاظ فنی هم ورد پرس و هم جوملا جزو نرم افزارهای مستقل نیستند زیرا آنها هنگام نصب روی وب سرور کار میکنند.
اگر قصد راه اندازی یک سایت را دارید و میخواهید یک سایتی بسازید جنبه اصلی که باید برای آن در نظر گرفت این میباشد که شما با پیکربندی نرم افزار وب، کار با سرورها و به طور کلی با جنبههای فنی این فرآیند راحت هستید.
برای مثال مسیر مشترک برای شروع یک وب سایت با وردپرس به شرح زیر میباشد:
میزبان وب را برای سایت خود تعیین و انتخاب کنید و برای ثبت نام در یک حساب کاربری اقدامات لازم را انجام دهید.
در طول مراحل ثبت نام، گزینهای را انتخاب کنید تا وردپرس به طور خودکار روی حساب میزبان شما نصب شود. (درست است، لازم نیست وردپرس را خودتان نصب کنید)
مراحل نصب را تکمیل کنید و وارد داشبورد وردپرس خودتان شوید.
سایت خود را پیکربندی کنید، یک تم و برخی از افزونههای مورد نیاز را نصب کنید.
از طرف دیگر جوملا برای شما چنین امکانی را به صورت دستی نمیدهد.
تفاوت های وردپرس و جوملا چیست؟
درست است، هنوز مطمئن نیستید که بین وردپرس و جوملا کدام یک برای شما بهتر است؟ در اینجا یک مقایسه دقیق تر بین جوملا با وردپرس وجود دارد:
بهینه سازی موتور جستجو
بیایید از نظر بهینه سازی موتور جستجوگر (SEO) هر دو سیستم عامل وردپرس و جوملا را مقایسه کنیم. قابلیتهای واقعی سئو در هر یک از این پلتفرم ها به راحتی آشکار نیست. مگر اینکه نگاهی به افزونه ها (یا همان ماژولها) یا برنامه های افزودنی موجود برای این کار بیاندازیم.
در وردپرس ما یک افزونه فوق العاده محبوب به نام Yoast SEO داریم که بسیار قدرتمند است و ویژگیهای زیادی را ارائه میدهد.
افزونه Yoast با استفاده از سیستمی که چراغ راهنمایی دارد با رنگ های قرمز، زرد یا سبز نمره سئو شما را در مراحل متفاوت طبقهبندی میکند. افزون بر این، این افزونه دقیقا به شما میگوید که چگونه میتوانید نمره سئو خود را در هر مرحله بهبود ببخشید و همچنین به خوانا بودن پست شما نیز امتیاز میدهد.
در جوملا EFSEO: Easy Frontend SEO بهترین معادل با Yoast است. EFSEO این امکان را به شما میدهد تا بسیاری از کارهای مشابه مثل ویرایش اطلاعات را مستقیم در سایت خود انجام دهید. همچنین شامل یک حالت خودکار مفید برای تولید این اطلاعات بدون ورودی شما است.
اما باز هم وردپرس در مقایسه با جوملا در این زمینه قوی تر عمل میکند.
امنیت
زمانی که صحبت از امنیت میشود نکته مهم این است که هر سیستمی فقط به اندازه ضعیف ترین پیوند خود قوی خواهد بود. یعنی نمیتوانیم بگوییم مثلا امنیت وردپرس در مقایسه با جوملا صد در صد شده زیرا امنیت اکتسابی است. بنابراین حال سوال این است که کدام یک امن تر است؟
وردپرس به دلیل محبوبیت زیادی که دارد در هنگام آسیب پذیریهای امنیتی، هدف بزرگی در پشت خود دارد. نصب وردپرس به لطف هزاران افزونه و تمهای موجود برای CMS بی نظیر است. درست است این یک نکته مثبت است اما از نظر امنیتی نیز یک کابوس است. نمیتوان مطمئن بود که هر افزونه آیا از استاندارد ایمنی مناسب استفاده میکند و با نسخههای جدیدتر این سیستم عامل سازگار است یا خیر.
علاوه بر این وردپرس ویژگیهای اساسی مانند اتصال SSL: Secure Socket Layer را روی داشبورد خود ارسال نمیکند. برای فعال کردن آن باید فایلهای اصلی خود را تغییر دهید و یا تأیید هویت دو عاملی (۲FA) داشته باشید. در حقیقت بسیاری از ویژگی های امنیتی پیشرفته آن کاملا به افزونهها متکی است.
از طرف دیگر جوملا هر دو گزینه را برای اتصالات بر SSL و دیگری برای (۲FA) را ارسال میکند. افزون بر این مجموعهای از پسوندهای امنیتی خود را ارائه میدهد و توسعه دهندگان آن لیستی از آن پسوندها را با آسیب پذیریهای شناخته شده حفظ میکنند.
پتانسیل سفارشی سازی
ما در بالا در مقایسه ای در مورد افزونههای وردپرس و جوملا برخی از موارد را اشاره کردیم. هر دو سیستم مدیریت محتوا دارای یک لیستی از پلاگین های مخصوص در موارد استفاده هستند. با این حال وقتی به افزونههای برتر در هر CMS مربوطه نگاه میکنیم احساس میکنیم که پیشنهادات وردپرس بهتر هستند.
نیازی نیست که حرف ما را برای آن به کار بگیرید، یک مقایسه ساده در کنار دو ابزار (Yoast SEO) و ( EFSEO) نشان دهنده:
حالت دوم ویژگی های زیادی با همتای وردپرس خود ارائه میدهد، اما (Yoast SEO) در کل تجربه بهتری را ارائه میدهد.
وقتی صحبت از شخصی سازی سبک سایت میشود از یک طرف تمهای وردپرس وجود دارد و از طرف دیگر قالبهای جوملا و همین داستان در اینجا مانند پلاگینها تکرار میشود. در وردپرس نه تنها پیداکردن تمهای با کیفیت بالا آسانتر است بلکه غالبا سطح بالاتری از پشتیبانی و تجربهای بهتر را نیز ارائه میدهد.
مدیریت محتوا و پتانسیل ها
هم وردپرس و هم جوملا CMS های چندمنظورهای هستند که به کاربران این امکان را میدهند تقریباً هر نوع وب سایتی را ایجاد و مدیریت کنند.
اگر چه وردپرس غالباً با وبلاگهای ساده همراه است. اما یک انتخاب بسیار عالی برای صفحات فرود و حتی سایتهای پیچیده تر است. از طرف دیگر جوملا بخاطر پیچیدگی مشهور است. هرچند که مستندات فوق العادهای ارائه می دهد. سایتی که با جوملا ایجاد میشود میتواند در هر موردی که میخواهید تکامل یابد. اما یادگیری وردپرس برای کاربرانی که تجربهای در توسعه وب و برنامه نویسی ندارند بسیار سریع تر است.
با وجود مساوی بودن با پتانسیل مطلق باید بگوییم وردپرس به کاربران خود این امکان را میدهد تا محتوای خود را با آسانی نسبی مدیریت کنند. هر کسی میتواند آن را نصب کند و نحوه ایجاد صفحه یا انواع پستهای سفارشی را در چند دقیقه انتخاب کند. در حالی که جوملا اینطوری نیست. با در نظر گرفتن همه این مواردی که گفتیم، باید بگوییم که در مرحله چهارم این مقایسه نیز وردپرس برنده شد، بنابراین میتوان گفت که وردپرس بهتر از جوملا میباشد!
البته از بعضی جهات جوملا از وردپرس انعطاف پذیرتر است. این سیستم یک سیستم فوق العاده قابل تنظیم را ارائه میدهد که میتواند تقریبا به هر شکلی که میخواهید به آن شکل و شمایل ببخشید و این امکان را به شما میدهد تا بدون تکیه بر پسوندها، بسیاری از تنظیمات کوچک را پیاده سازی کنید.
جوملا یا وردپرس کدام بهتر است ؟
هم جوملا و هم وردپرس در مقایسه با هم مزیتی دارند و هیچ کدام ۱۰۰ درصد از دیگری برتر نیست. در عوض باید بپرسید که کدام پلتفرم برای نیازهای خاص وبسایتی را که من ایجاد کردم، بهتر است؟
وردپرس به احتمال زیاد برای اکثریت قریب به اتفاق وب سایتها بهتر است، و باید برای بسیاری از موارد، انتخاب پیش فرض شما باشد، زیرا:
این سیستم مدیریت محتوا، بسیار مناسب است، مخصوصا برای افرادی که توسعه دهنده نیستند.
شما میتوانید بدون نیاز به ساعات زیاد و هزینه توسعه بالا، به سرعت با یک وب سایت جذاب، کار کنید.
در صورت بروز هرگونه مشکلی؛ میتوانید به آسانی به یک کمک رایگان و حرفهای دسترسی پیدا کنید.
اما اگر شما یک توسعه دهنده هستید یا مایل به استخدام هستید، جوملا میتواند انعطاف پذیری بیشتری برای نمایش انواع مختلف محتوا و مدیریت کاربران، ارائه دهد.
یکی دیگر از مباحثی که باید در نظر بگیریم این است که بازار جوملا در حال کاهش است در صورتی که این مشکل در مورد وردپرس وجود ندارد. با وجود این که جوملا هنوز رتبه دوم را دارد، و در آینده به زودی در دسترس نخواهد بود. اما زمانی که به سمت آینده نگاه میکنید، جوملا چیزهایی برای گفتن در زمینه سیستم های مدیریت محتوا دارد.
با این حال در مقایسه وردپرس با جوملا فقط یک برنده وجود دارد و آن هم وردپرس میباشد.