مقالات

سرور مجازی چیست و چه کاربردی دارد؟

سرور چیست و چه کاربردی دارد؟

سرور مجازی دسترسی تمام کامپیوترها از طریق اینترنت را فراهم می‌کند. وظیفه سرور این است که محتوای سایت را  در خود نگه دارد و اطلاعاتی که شما در هر ساعت از شبانه روز در اینترنت جستجو می‌کنید را برایتان نمایش بدهند. تمام شرکت‌ها، ارگان‌ها، و حتی افراد شخصی که نیاز به سایت دارند به “شرکت‌های ارائه دهنده هاست و میزبانی وب” مراجعه می‌کنند. هاست، سرور های اجاره‌ای یا اختصاصی را برای استفاده مشتریان فراهم می‌کند که از طریق دیتاسنتر به‌صورت آنلاین باهم ارتباط برقرار می‌کنند.

کار این شرکت‌ها این است که یک سرور میزبان برای شما در نظر خواهند گرفت و بخشی از هارد آن را به شما می‌فروشند. از چند سایت تا صد سایت می‌توانند از یک سرور مشترک استفاده کنند، و دیگر نیازی نیست هر فردی هزینه خرید و نگهداری یک سرور جداگانه را بپردازد. تعداد سایت‌هایی که بر روی یک سرور قرار می‌گیرد به یک سری عوامل مانند قدرت پردازنده، قدرت رم، و میزان فضای سرور بستگی دارد. در ادامه با قاصدک سافت همراه باشید تا بیشتر با این مبحث آشنا شوید.

شاید برای شما مفید باشد:

 

سرور چیست؟

اگر بخواهیم از نظر فیزیکی سرور یک کامپیوتر یا دستگاه را بررسی کنیم می‌بینیم که سرور یک کامپیوتر و دستگاه  همیشه روشن و همیشه در دسترس هستند. حالا اگر این دسترسی فقط در محدوده شما  و همکارانتان  باشد به آن سرور تحت شرکتتان می‌گویند. اما اگر دسترسی سرور در میان تمام کامپیوترهایی باشد که از طریق اینترنت به هم متصل هستند، به آن سرور های اینترنتی می‌گویند. که منظور همین سرورهایی که داریم از آن صحبت می‌کنیم. وظیفه سرور این است که محتوای سایت را در خود نگه دارد و اطلاعاتی که شما در هر ساعت از شبانه روز در اینترنت جستجو می‌کنید را برایتان نمایش بدهند.

این مطلب را هم بخوانید  فاکتور های مهم در انتخاب هاست

 

هاست چیست؟

هاست در واقع فضای خالی برای وارد کردن اطلاعات وب سایت می‌باشد. حالا که با اطلاعات پیش نیازی آشنا شدیم نوبت آن است برویم سراغ مطالب اصلی !!

در ابتدا اجازه بدهید تعریف رایج “هاست چیست” را بدانیم و بعد برای درک بیشتر و بهتر آن را با یک  فست فودی  مقایسه می‌کنیم.

به صورت شبانه روزی هاست (host) یا میزبانی وب قسمتی از یک سرور می‌باشد ، که به ازای پرداخت مبلغی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. و ۲۴ ساعته به اینترنت وصل است. حالا اگر شما در هاستتان اطلاعات سایت خودتان را قرار دهید سایت شما در سراسر شبکه جهانی اینترنت در دسترس می‌باشد. و  کاربران با وارد کردن آدرس سایت شما در نوار جستجو مرورگر می‌توانند هر لحظه از شبانه روز وارد سایت شما بشوند و بازدید کنند.

این مطلب را هم بخوانید  استراتژی های رقابتی

 

مقایسه هاست با فست فودی

تصور کنیم هاست یک فست فودی درجه ۱ باشد. خب حالا، تصور کنیم که ما قصد داریم یک فست فودی خیلی لاکچری در شهرمان افتتاح کنیم.

در مراحل اول به دنبال کارهای اداریش رفتید، مجوز هایی که لازم بوده است را گرفتید و در نهایت اسم فست فودی را به ثبت رساندید (مرحله انتخاب دامنه)

حالا وقت آن رسیده که در یک خیابان (سرور)، فضایی برای فست فودی اجاره کنید (هاست) و در واقع تمام چیز هایی که  در این فست فودی نیاز است را  مثل میز و صندلی‌ها، تجهزات آشپزی، مواد اولیه (اطلاعات سایت) در آن قرار دهید.

در ادامه کاربران که کم کم اسم فست فودی شما به گوششان خورده، می‌توانند با مراجعه به آدرستان به فست فودی شما  بیایند و شما بتوانید غذاهای خوشمزه تان  را برایشان سرو کنید.

فکر کنم حالا دیگه فهمیده باشید که هاست  و سرور چی هست. حالا نوبت آن رسیده که آن را به طور فنی تر بررسی کنیم تا بتوانیم بهترین هاست را برای سایت خودمان انتخاب کنیم.

 

می‌تونیم به جای خرید هاست از سرور کامپیوتر استفاده کنیم؟

بگذارید خیالتان را راحت راحت کنم پاسخ قطعی به این سوال  “خیر” است!

این مطلب را هم بخوانید  کابل UTP

وقتی که شما هاستی را می‌خرید، در واقع یک حساب کاربری مختص شما شده و فقط به شما اختصاص دارد. با توجه به آن هزینه‌ای که پرداخت کردید “حجم دیسک و مشخصات خاصی” از یک سرور را اجاره می‌کنید. شاید با خودتان فکر کنید خب چه کاری است! اصلا چرا هاست ؟؟ من از فضای ذخیره سازی کامپیوتر خودم استفاده می‌کنم و اطلاعات سایتم را وارد سیستم خودم می‌کنم.

این کار اصلا ممکن نیست. چون سرورها با کامپیوتر شخصی زمین تا آسمان فرق دارند. کامپیوترهای ما با سخت‌افزارهای ضعیف‌تر و اینترنت محدود کار می‌کنند. اما سروری که هاست میزبانی ارائه می‌دهد بسیار قدرتمند، پر سرعت و با پهنای باند بالا است. به علاوه همانطور که قبلا گفتیم برای اینکه سایتتان برای بازدیدکننده‌ها همیشه در دسترس باشد، لازم است که آن را ۲۴ ساعته روشن نگه دارید و به محض خاموش شدن سایتتان هم دیگر قابل نمایش نیست!

یک دلیل دیگر هم این است که در شرکت‌های هاستینگ، سرور ها در فضاهایی مخصوص به نام ( اتاق‌های دیتاسنتر) نگهداری می‌شوند. در این اتاق‌ها تعداد زیادی سرور وجود دارد که در قفسه‌ها با تاسیسات کامل قرار دارند. به صورت شبانه روزی و ۲۴ ساعته به برق و اینترنت متصل هستند و حتی تمهیدات قطع برق، زلزله و آتش‌سوزی و .. در این فضاها در نظر گرفته‌شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *